۱۳۸۸ اسفند ۸, شنبه

پرونده ی شاعرانگی سعید مهمینی در پرنیان بیرمی

در هلهله ي باد
تنها
سمت تو آرام است

صفحات پرنیان این شماره - 236- به سعید مهیمنی – شاعر، داستان نویس و منتقد بوشهری اختصاص یافته بود. در کارنامه ی فرهنگی و ادبی مهيمني، علاوه بر فعالیت های آموزشی و گاه مطبوعاتی، می توان به انتشار کتابهای زیر اشاره داشت:
1 - مجموعه داستان"پنجره ی جنوبی" انتشارات نوشتار ، شامل داستان های سعید مهیمنی ، ماشاء ا... رضازاده و ... که با اهتمام " کیوان نریمانی" و"سعید مهیمنی " دراسفند ماه 1368 انتشار یافت. (بعدها قرار بود در حوزه ی شعر هم در قلمرو شعر جنوب، چنین کاری به سر پرستی " سعید مهیمنی " صورت پذیرد که با وجود فراهم آمدن مقدمات کار به دلایلی انجام نشد.)
2 - انتشار مجموعه داستان "چنبره ی زمان" در سال 1370 از سوی نشر دماوند در تهران . این مجموعه شامل14 داستان کوتاه است، به نام های: نوای میرا،بازماندگان، چنبره بودن، در زمانی مضاعف، اگر نروید می آئیم، در انتهای تنهایی، شبهای ابری و...
3 - انتشار مجموعه مقالات(نقد ادبی) " واکاوی لحظه ها" در سال 1384 . در این کتاب مهیمنی به نقد کتاب های شعر شاعرانی هم چون زنده یادان منوچهر آتشی، محمد بیابانی، شاپور بنیاد، اورنگ خضزایی وشاعران دیگر مانند: علی باباچاهی، ایرج صف شکن، شمس لنگرودی ، فرشته ساری ، کامران بزرگ نیا ، رضا چایچی و علی عبدالرضایی پرداخته است.
4 - انتشار اولین مجموعه شعر ایشان به نام"جانب اگر نه عشق" بعد از سه دهه شاعرانگی و سرایش. مهیمنی در این مجموعه گزینه شعرهای دهه 60 تا 80 خود را گرد آورده است.
علاوه بر این آثار، ایشان مجموعه شعری دیگری از خود تحت عنوان "از عشق با عشق" که حاصل سرایش سالهای 65 تا 85 است ، را برای چاپ به انتشارات داستان سرا سپرده است. این مجموعه شعر که در برگیرنده ی هشتاد شعر سپید است، قرار است همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب سال آینده ی تهران منتشر و روانه ی بازار کتاب شود. همچنین از آنجا که مهیمنی سرپرستی تنظیم و نشر آثار زنده یاد محمد بیابانی (1381-1324)- شاعر و ادیب از دست شده ی بوشهری را عهده دار شده، با تلاش های بسیار توانسته آثار شعری او را در سه مجموعه شعر و 8 منظومه تنظیم و تدوین نماید.
همچنین مهمینی در راستای شناخت شاعرانگی این شاعر در کتابی عنصر عاطفه و اندیشه را در همه ی شعرهای بیابانی واکاوی و مورد نقد و بررسی قرار داده است. این آثار به دست چاپ سپرده شده و قرار است به مرور منتشر شوند.
این امر بی شک به شناخت شخصیت ادبی و هنری زنده یاد بیابانی به نسل جديد کمک شاياني خواهد کرد. مهيمني در حوزه ی فرهنگ و ادبیات سالیان سال با زنده یادان "منوچهر آتشی، محمد بیابانی، شاپور بنیاد، شایان حامدی و ..." و مراوده ی ادبی داشته و هم اکنون نیز با بسیاری از شاعران و فرهیختگان هم اقلیمی و برجسته ی کشور ارتباط نزدیک و مستمر ی دارد. برای ایشان در زندگي تندرستی و در امور ادبي نيز موفقیت روز افزون آرزومنديم.
رضا شبانکاره
Shabankareh1362@yahoo.com

لینک مطالب پرونده ی شاعرانگی سعید مهمینی در پرنیان بیرمی:

۱۳۸۸ بهمن ۲۳, جمعه

ققنوس 5 به پاس تلاش های شاعرانه ی زنده یاد محمد بیابانی در راه است

نمی گذارندم
از جان خود برآرم چشم.

جهان مگر چند است
که او هنوز مرا می جود
و هر طرف که رهی چرخ می دهد
فانوس
اریب فاصله اسکندری ست.
بخشی از شعر "گذار این همه تردید/ اگر که خاکم اگر باد"
مجموعه شعر"دستی پر از بریده ی مهتاب"/ نشر نیم نگاه 1381


درود
ویژه نامه ی ققنوس 5 در راه است:
این شماره به شاعر از دست شده ی جنوبی زنده یاد محمد بیابانی اختصاص دارد.
اولین شماره ی ققنوس نیز به این شاعر اختصاص یافته بود. بیابانی از شخصیت چند ساحتی اجتماعی و هنری برخوردارست. متاسفانه به دلایلی از وی بیش از سه اثر شعری منتشر نشده است. هر چند به کوشش خانواده ی ایشان و آقای سعید مهمینی کارهای ایشان کم و بیش سر و سامان یافته، و به زودی آثار ایشان منتشر می شود.
به هر روی ققنوس در نظر دارد شماره ی پایان سال 88 خود را به پاس هفتیمن سالکوچ زنده یاد بیابانی به این شاعر اختصاص دهد، از این رو از علاقمندان و ناقدین گرامی دعوت به عمل می آورد آثار خود را در سازه های گوناگون متنی تا 15 اسفندماه از طریق یکی از زاه های زیر به دست ما برسانند:
نشانی الکترونیکی سردبیر ققنوس/ رضا شبانکاره:
shabankareh1362@gmail.com
shabankareh1362@yahoo.com
http://www.bairami.com/
نمابر: 5049-0772522

لینک ویژه نامه قبلی زنده یاد بیابانی در ققنوس یک

ويژه نامه ي زنده ياد محمد بياباني
ضميمه ي ادبي ققنوس يك/ به كوشش و سردبيري رضا شبانكاره
رضا شبانکاره: بیابانی اهل شهرت و نام نبود!
آبتین بیابانی - سعید مهیمنی : بیابانی در یک نگاه
محمدرضا محمدزادگان : يادمـان محمـد بيابـاني
سعيد مهيمني: نگاه بياباني حماسي است
مجيد اجرايي: مردي با آرمان‌هاي جهان‌وطنی
فرج ا... کمالی: می دانست که نخواهد مرد!

جهان مگر چند است
که او هنوز تو را می جود
مرا این نیز...
نمی گذارندم
از جان خود برآرم چشم
برهنه بگذرم از توتیای توفانی
و داغ را
به ابایی
درون خزم تا ماه...
بخشی از شعر "گذار این همه تردید/ اگر که خاکم اگر باد"
مجموعه شعر"دستی پر از بریده ی مهتاب"/ نشر نیم نگاه 1381